Zadejte prosím datum svého narození

Pro vstup na tento web musíte být starší 18 let.
Zadejte datum svého narození a vyberte zemi.

Tyto stránky používají cookies za účelem zkvalitňování služeb a analýzy
návštěvnosti. Uvedením svého věku souhlasíte s užíváním cookies
podle zásad uvedených v našich Podmínkách užití stránek.

Návrat k tradici: Volba sládků v listopadu vzdává hold německému stylu altbier

V listopadu vás naši sládci zvou na jedinečnou historickou výpravu za poznáním německého tradičního stylu altbier, jednoho z nejstarších pivních stylů.
Návrat k tradici: Volba sládků v listopadu vzdává hold německému stylu altbier

Historie v každém doušku
Odkryjte tajemství altbieru, piva s historií sahající ve střední Evropě až do středověku. Sládkové Prazdroje se vydali do Düsseldorfu, kolébky altbieru, aby vám přinesli autentickou chuť tohoto polotmavého piva s lehkými tóny praženého sladu a jemnou hořkostí. Pivo podobné altbieru se vařilo na území střední Evropy už ve středověku. Název altbier (pivo vařené po staru) dostal tento styl v 19. století, tedy v době, kdy se z Plzně začal Evropou šířit nový hit – plzeňský ležák. Mnohé pivovary začaly v té době označovat jako altbier piva vařená podle původní receptury.

Představujeme Kraftbier
Kraftbier je dvanáctistupňový speciál, který je inspirován tradičním pivním stylem altbier. Má příjemný nádech hořkosti, lehké ovocné tóny a rubínově hnědou barvu. Typickou vlastností je dobrá pitelnost. Svou chutí má blíže ke klasickému ležáku než k jiným tmavým svrchně kvašeným pivům. Je to dáno i recepturou tohoto piva, podle které podobně jako ležák kvasí a zrají při nižších teplotách.

Kde a kdy ochutnat?
Během listopadu máte příležitost ochutnat Kraftbier  ve vybraných hospodách, pivních barech a restauracích po celé České republice a Slovensku. Podívejte se na mapu umístěnou na webu a najděte nejbližší místo, kde si jej vychutnáte.

Na zdraví!