Zadejte prosím datum svého narození

Pro vstup na tento web musíte být starší 18 let.
Zadejte datum svého narození a vyberte zemi.

Tyto stránky používají cookies za účelem zkvalitňování služeb a analýzy
návštěvnosti. Uvedením svého věku souhlasíte s užíváním cookies
podle zásad uvedených v našich Podmínkách užití stránek.

Prazdroj v červnu nabídne pivo, které si v Rozmarné volbě vybrali sami pivaři

Plzeňský Prazdroj uvařil pivo, které si v lednovém internetovém hlasování Rozmarná volba zvolili sami spotřebitelé. Speciální ležák se jmenuje Rozmarná 12 a bude k dostání po celý červen ve zhruba 1500 hospodách a restauracích v rámci programu Volba sládků.
Prazdroj v červnu nabídne pivo, které si v Rozmarné volbě vybrali sami pivaři

Červnovou Rozmarnou 12 uvařil na základě online hlasování, které proběhlo v lednu a do kterého se zapojilo téměř 4000 lidí. Jasné vítězství a téměř třetinu všech hlasů získal tradiční český ležák. „Ve Volbě sládků vaříme speciály a chceme vždy přicházet s něčím novým. Na výrobu Rozmarné 12 jsme použili dvě odrůdy českého chmele – Agnus a Žatecký poloraný červeňák. Ten jsme si schovali po loňské sklizni ve formě, která si zachovává vlastnosti čerstvého chmele a označuje se jako wet hop. A my jsme ho za studena přidali do piva. Vznikl tak osobitý ležák, který, jak doufáme, osloví milovníky ležáků i speciálů,“ přibližuje sládková Lenka Straková.

Rozmarná 12 má díky zvoleným ingrediencím jemnou chmelovou vůni, zářivě zlatou barvu a bohatou pěnu. „V chuti je znatelné dobře vyvážené sladové tělo s lehce vyšší hořkostí, která má hladké doznívání.Obsahuje 4,8 % alkoholu a je velmi dobře pitelné. To znamená, že po vypití jedné sklenice má člověk chuť dát si ještě jednu,“ říká Lenka Straková.