Zadejte prosím datum svého narození

Pro vstup na tento web musíte být starší 18 let.
Zadejte datum svého narození a vyberte zemi.

Tyto stránky používají cookies za účelem zkvalitňování služeb a analýzy
návštěvnosti. Uvedením svého věku souhlasíte s užíváním cookies
podle zásad uvedených v našich Podmínkách užití stránek.

Připravte se na oslavu! Velkopopovický pivovar slaví 150 let květnovým speciálem Majstrštyk

6. května 2024 – V pivovaru ve Velkých Popovicích se pivo vaří bez přerušení už 150 let. Oslavte s námi výročí pivovaru květnovým polotmavým speciálem Volby sládků – Kozlem Majstrštykem.

Historie a tradice
Ve Velkých Popovicích se vařilo pivo nejméně od 16. století. Vznik současného velkopopovického pivovaru inicioval František Ringhoffer II. (1817–1873), významný průmyslník, podnikatel, politik, starosta Smíchova a poslanec Českého zemského sněmu.  Do dnešních dnů se z rozsáhlého komplexu Ringhofferových závodů zachoval pouze pivovar Velké Popovice. Je jediným výrobním závodem rodiny Ringhofferů, který nepřetržitě vyrábí svůj produkt od založení v roce 1874 až do současnosti.

Oslava 150. výročí se speciálem Majstrštyk
Sládci pivovaru k 150. výročí uvařili limitovanou edici piva Kozel Majstrštyk, které bude k dostání během května v restauracích v Česku a na Slovensku v rámci Volby sládků. Majstrštyk je spodně kvašený polotmavý ležák (25 EBC) o stupňovitosti 13 % a obsahu alkoholu 5,3 % obj. a hořkostí 35 IBU. Pivo má plné sladové tělo, karamelové tóny a jemnou hořkost. Kozel Majstrštyk je polotmavé pivo, které krásně propojuje minulost se současností. První uvařená várka piva Kozel byl totiž černý ležák. Nejoblíbenější pivo v současnosti je pak světlý ležák Kozel 11. Tento pivní speciál si k oslavám výročí zvolili sami zaměstnanci velkopopovického pivovaru.

Vydejte se s námi oslavit 150. výročí na Dni Kozla 8. června!
Nezapomeňte si označit do kalendáře 8. června 2024, protože to je den, kdy proběhne ve Velkých Popovicích ta největší oslava 150. výročí založení velkopopovického pivovaru – Den Kozla. A na co se můžete těšit?

  • Prohlídky pivovaru: Připojte se k výročním prohlídkám pivovaru, kde se dozvíte více o procesu vaření piva a historii pivovaru. Kromě varny a ležáckých sklepů uvidíte také jedinečnou výstavu vývoje etiket piva Kozel.
  • Koncerty známých interpretů, jako je Tomáš Klus, Monkey Business, Wohnout, Brutus a YoYo Band.
  • Pivní speciál Kozel Majstrštyk, který kromě podniků s Volbou sládků na čepu v průběhu května, bude k dostání i na Dni Kozla.

Více informací o akci naleznete na www.kozel.cz v sekci Den Kozla.

Dostupnost květnového speciálu
Květnový speciál Volby sládků – Kozel Majstrštyk – si pivní fanoušci mohou vychutnat ve více než 800 hospodách a restauracích po celé České republice a ve více než 200 podnicích na Slovensku. Konkrétní podniky lze snadno najít na webu www.volbasladku.cz a www.volbasladkov.sk.