Zadejte prosím datum svého narození

Pro vstup na tento web musíte být starší 18 let.
Zadejte datum svého narození a vyberte zemi.

Tyto stránky používají cookies za účelem zkvalitňování služeb a analýzy
návštěvnosti. Uvedením svého věku souhlasíte s užíváním cookies
podle zásad uvedených v našich Podmínkách užití stránek.

Volba sládků v srpnu přinese chuť Ameriky!

Díky programu Volba sládků společnosti Plzeňský Prazdroj může během srpna každý ochutnat pivo, které stálo u zrodu americké pivní revoluce. Ve více než tisíci restauracích po celé republice se totiž bude čepovat Vermont Pale Ale unikátní pivo s americkými kořeny. Tento pivní styl vznikl okolo roku 1980 a výborně se hodí třeba k letnímu grilování. Pro české pivní nadšence ho u příležitosti Mezinárodního dne piva přijel osobně uvařit světově uznávaný americký sládek Shaun Hill.
Volba sládků v srpnu přinese chuť Ameriky!

Volba sládků, speciální pivní program Plzeňského Prazdroje, již šestým rokem nabízí tuzemským pivním nadšencům neobvyklé chuťové zážitky a rozšiřuje jim obzory pivní kultury širokou paletou pivních chutí. V srpnu mají možnost ochutnat pivo americké provenience pro které chmel ve Washingtonu vlastnoručně vybíral a uvařil ve spolupráci se sládky z Plzeňského Prazdroje Shaun Hill, majitel a sládek pivovaru Hill Farmstead Brewery z Greensboro Bend ve Vermontu.

Shaun Hill začal pivo vařit již na střední škole v rámci vědeckého projektu, zkušenosti mimo jiné sbíral v kodaňském pivovaru Nørrebro Bryghus. V roce 2010 založil vlastní pivovar a hned následujícího roku byl serverem RateBeer.com vyhlášen Nejlepším novým pivovarem na světě. Od roku 2012 je pak stejným serverem každoročně vyhodnocován jako „Nejlepší pivovar na světě“ s jedinou výjimkou roku 2013, kdy skončil druhý.

„Kvalita mého piva je založena na osobním výběru surovin a důsledném dodržování všech zásad nejen při jeho výrobě, ale i během distribuce a čepování. Osobně jsem vybíral ideální chmel pro toto pivo na chmelnicích firmy Yakima Chief ve státě Washington a jsem rád, že jsem ho mohl pro náročné české pivaře uvařit společně se sládky Plzeňského Prazdroje,“ říká sládek a majitel pivovaru Shaun Hill. Ten měl původně své pivo Čechům nabídnou již v loňském roce, ale kvůli pandemii byla akce přesunuta až na letošní léto.

Vermont Pale Ale je klasickou variantou typického amerického pivního stylu – American Pale Ale. Jde o světlé, svrchně kvašené, nefiltrované pivo s bohatou chmelovou vůní, ve které se mísí grapefruit s tóny borovice a trávy. Plnější tělo je dobře sladěno s intenzivní, ale příjemnou hořkostí, která doznívá delší dobu. Pro jeho výrobu byly použity tři druhy sladu – Plzeňský, CaraRed a karamelový – a čtyři druhu chmele (Simcoe, Centennial, Amarillo, a Chinook). Obsah alkoholu je 5,2 % a hořkost dosahuje 50 IBU.

„Jsme rádi, že epidemická situace letos v létě dovolila Shaun Hillovi přicestovat a uvařit s námi pro naše zákazníky své unikátní pivo. Svojí výraznou, ale příjemnou hořkostí je přímo předurčeno pro letní grilování, burgery, pečené dezerty, nezralé sýry a všechny druhy barbecue omáček. Pivo s chutí Ameriky je zároveň ideálním připomenutím Mezinárodního dne piva, který v letošním roce připadá na první srpnový pátek,“ říká sládek programu Volba sládků Tomáš Pokorný.

Vermont Pale Ale bude nabízeno pouze čepované a pivaři jej mohou ochutnat v některé z více než tisíce restaurací a hospod v celé ČR.